KANDIZLIK 10.08.2008 02:42:00
Merhaba,
Küçük kerkenez dişisini, haziran ayında Ankara da bir bozkırda 30_40 metre yüksekliğindeki yüksek gerilimli enerji hattı demir direğinin en üstünde dinlenirken gördüm, tepede dallardan yapılmış orta büyüklükte bir de yuva mevcuttu.
Ayrıca temmuz ayı sonlarında Muğla da bir tarafında yazlıkçıların oturduğu, diğer tarafı kayalıkların olduğu bir bölgede yine 30_40 metre kadar yükseklikteki sanırım cep telefonu iletişim antenleri olan demirden direğin üstünde konaklamış ve dinlenen bir adet küçük kerkeneze erkeğine rastladım.Bu demir direk en olarak dardı, çok esintili bir alandı ve üzerinde yuva göremedim.
Her ikisinde de gözlemlediğim esnada gagalarında veya pençelerinde av yoktu, 15_20 dak. kadar dinlenip uçtular.
Fotoğraflarını uzaktan sabit ve net olmayan pozisyonlarda çekebildim, beni farkettikleri anda her ikisi de ne tesadüf ki, aniden ve çok hızlı bir şekilde önce aşağıya pike yaparak ve demir direkleri bana siper yaparak uçtular ve çok uzaktan yükseklerde tekrar görebildim.
Bu gözlemlerimi sizlere aktarmak istedim. Sevgi ve selamlarımla.
Arslan.
Not: Forumda türün ismini yazarak daha önceden olan forum yazisi aradim bulamadim, bu sebeple tekrar konu başlığı açarak yazmak durumunda kaldım.